Hae tästä blogista

tiistai 13. marraskuuta 2018

Kyllä Kirsi tietää



Olen ollut aina Kirsi Lonka fani. Ei ole varmaankaan pelkästään helppoa kyseenalaistaa instituutin perinteisiä toimintatapoja tai hyväksyttyjä totuuksia. Tieteen tehtävä on kuitenkin haastaa vallitsevia käytäntöjä ja testata ovatko ne oikeasti toimivia tai hyödyllisiä. Ihmismieli kuitenkin vastustaa muutosta, sillä konservatiivinen asenne asioihin on evoluutiossa ollut kumminkin ilmeisen palkitsevaa. Enää välttämättä ei. Seuraava on hyvin ja haastavasti sanottu, eikä siitä kaikki tykkää.

“Koulun pitäisi tehdä ihmisistä luovia, rohkeita ja toisiaan kunnioittavia. Sen sijaan koulussa opetetaan kuuntelemaan, tottelemaan ja kilpailemaan toisia vastaan".  Yksi päätutkijoistamme (Mind The Gap--hanke) johtaja Kirsi Lonka Helsingin Sanomissa tänään 15.5.2014 

Toinenkin kunnioittamani tutkija Matti Rimpelä sanoi myös hyvin kun keskusteltiin koulun uudistamisesta: "Jos kukaan ei suutu, niin mikään ei muutu" . Ensin pureskelin tätä, mutta ihan totta, jos kaikille sopii uudistus, silloin on jo tehty samoin kuin uudistus vaatii. Tai ainakin on jo ajatuksissa muutos hyväksytty. Muutos organmisaatiosa, varsinkin isossa, tönäisee ja joku siitä hermostuu.

Ei kommentteja: