Hae tästä blogista

sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Tyyris Tyllerö 40v, kiitos lehdestä Kari!

Muutama päivä sitten posti toi viimeisen Tyyris Tyllerön, ainakin nykyisessä muodossaan. Kaverimme, kirjailija ja kulttuurin moniottelija Kari Vaijärvi on päätoimittanut hienoa lehteä jo 40 vuotta! Oli miellyttävä bonus, kun Viron reissullamme veimme Karin painotaloon viemään viimeisen materiaalin. Pitkä ura lehden päätoimittajana on ollut Karilta upea työ lastenkulttuurin eteen. Opetusministeriön kultuurilehtilautakunta katsoi, että lehteä ei enää tueta, ilman sen kummempia selityksiä. Lastenkulttuurin kirjallisuuspuolelle jäi iso aukko.

Lastenkulttuuri on juuri sitä juhlapuheissa kehuttua ja tuettua kulttuurin muotoa, jota ei sitten arjessa arvosteta tai tueta niin paljon kuin olisi tarpeen. Lastenkulttuuri jää helposti aikuisten ja nuortenkin kulttuurin jalkoihin. Ehkä sitä ei aina tunnusteta edes oikeaksi kulttuuriksi?

Siksipä nostan hattuni korkealle Karille. Todellisia lastenkulttuurin eteen toimijoita ei ole liikaa.



Laitan linkin myös Karin mainioon blogiin Lastenkulttuurin vinkkari. Aika vähän on blogeja, joissa aihe on yhtä hyvin hallussa. Laaja-alainen tietämys yhdistyy kokemuksen tuomaan kokonaisnäkemykseen, siitä mitä kentällä tapahtuu ja mikä on tärkeää. Fanitan!

Ei kommentteja: